Zračna luka Pula organizira Dan otvorenih vrata, u subotu, 23. ožujka od 10 do 17 sati. Dan otvorenih vrata namijenjen je svoj zainteresiranoj javnosti kako bi se iz prve ruke upoznala s radom i značajem Zračne luke Pula, s posebnim naglaskom na lokalno stanovništvo te na mlade iz osnovnih i srednjih istarskih škola.

“Cilj je da kroz Dan otvorenih vrata posjetiteljima omogućimo obilazak prostora zračne luke te im omogućimo uvid u način funkcioniranja, protokole i pravila, sigurnosne, tehničke i druge procese te arhitekturu i način rada zrakoplova, ali i da im se približi značaj zračne luke te njen doprinos lokalnoj ekonomiji i turizmu. Na događaju očekujemo velik broj znatiželjnika, zrakoplovnih entuzijasta, profesionalaca iz sektora zračnog prometa, predstavnika medija te ponajviše zainteresiranih građana”, poručila je direktorica Zračne luke Pula Nina Vojnić Žagar.

Pripremili smo bogat program za koji vjerujemo da će vam biti od posebnog interesa. Naime, prisutni će moći vidjeti jedan od posljednjih preleta MORH-ovog MiG-21bis, uživo vidjeti demonstracijske prelete helikoptera “Black Hawk” i “Kiowa Warrior”, uživati u atraktivnom programu akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila oluje” te vidjeti brojne druge prigodne sadržaje.

Predviđeni su prezentacijski štandovi MORH-a i MUP-a. U sklopu prezentacijskog štanda MORH-a, odmah po otvaranju, u 10 sati predviđena je panel rasprava “POSTANI VOJNI PILOT”. I MUP će u sklopu svojih promidžbenih aktivnosti imati prezentaciju “POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA”.

Za sve one koji vole putovati u različita odredišta imati će priliku da se informiraju o mreži letova Croatie Airlines.

Skokovi s padobranom, multimedijalna izložba i izložba maketara samo su još neki od sadržaja. Posjetiteljima će, uz djelatnike zračne luke, na raspolaganju za sve upite i pojašnjenja biti piloti, mehaničari i drugo stručno osoblje.

“Pripremamo jedan zaista sadržajan dan, s programom koji će biti zanimljiv svim generacijama. Simbolično, događaj se održava na Svjetski dan meteorologije, znanosti bez koje funkcioniranje zračnih luka ne bi bilo moguće. Zadovoljstvo nam je što su događaj podržali institucionalni partneri s državne razine, lokalna zajednica te mnogi drugi partneri i sponzori. Hvala im i ovim putem”, istaknula je direktorica i dodala: “Pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže, roditelje da dovedu svoju djecu, učitelje i nastavnike da povedu svoje razrede. Bit će nam zadovoljstvo da sve ugostimo kao dobri domaćini prije nove turističke sezone.”

Na sljedećoj poveznici molimo upoznati se sa pravilima ponašanja na Zračnoj luci Pula za vrijeme manifestacije.
Plan aktivnosti možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Sve zainteresirane za manifestaciju “Dan otvorenih vrata Zračne luke Pula” u subotu, 23. ožujka 2024. godine želimo obavijestiti da će parkiralište biti besplatno (rampa na parkiralištu bit će podignuta).

Očekujući veliki broj posjetitelja omogućili smo i parkiranje na zelenoj površini gdje će Vam na raspolaganju biti naši djelatnici. Detaljan plan parkinga možete pogledati na linku.

Za sve one koji ne bi koristili ili nisu u mogućnosti doći osobnim automobilom organiziramo besplatan autobusni prijevoz (shuttle bus) od Autobusnog kolodvora Pula, Peron 16 do Zračne luke Pula i natrag. Vozni red autobusa (shuttle bus) možete pogledati na linku.

Radujemo se Vašem dolasku.

 

Partneri i sponzori