British Airways otvara letove za Pulu

S ponosom najavljujemo da će nakon višegodišnjih pregovora, tijekom 2017.g., britanska nacionalna zrakoplovna kompanija British Airways (BAW) otvoriti zrakoplovnu liniju na relaciji London Heathrow – Pula.
Letovi će se odvijati dvaput tjedno, utorkom i subotom, tijekom srpnja, kolovoza i rujna, što smatramo izvrsnim početkom dugogodišnjeg partnerstva u povezivanju Londona i Pule.
Navedena linija ostvarivati će se zrakoplovima Airbus 319, kapaciteta do 143 putnika i Airbus 320, kapaciteta do 177 putnika.
British Airways će biti čak šesta zrakoplovna kompanija koja će povezivati London i Pulu (Easyjet, Norwegian, Thomson Airways, Ryanair i Jet2.com), ali prva koja će povezivati najprometniju zračnu luku u Europi, London Heahtrow (LHR).
Naime, London Heathrow ima godišnji promet od čak 75 milijuna putnika, ostvaruje 472.067 operacija, odnosno prosječno dnevnih 1.293 operacija zrakoplova.
London Heahtrow, je povezan sa 80 zrakoplovnih kompanija, 185 odredišta u 84 različite zemlje, te se smatra jednom od najznačajnijih zračnih luka na svijetu.
British Airways, jest britanska najveća nacionalna zrakoplovna kompanija, koja u svojoj floti ima čak 295 zrakoplova, te leti na ukupno 183 različita odredišta.
British Airways u Hrvatskoj ima letove prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a Pula će zasad biti četvrto odredište u Hrvatskoj.

Službeno priopćenje možete pronaći na sljedećem linku:
http://www.britishairways.com/en-gb/flights-and-holidays/flights/new-routes?source=R03X&hpsource=O03CXNewEuropeanrout