easyJet, vodeća europska zrakoplovna kompanija, nastavlja širenje na hrvatsko tržište sa otvaranjem sedam novih ruta iz Hrvatske, uključujući četiri nove rute iz Pule za Basel, Lverpool, London Southend i Milano Malpensa.  EasyJet  trenutno opslužuje 46 ruta iz četiri hrvatske zračne luke, Dubrovnik, Pula, Split i Zadar.

EasyJet na taj način proširuje izbor hrvatskih putnika u povezivanju s Europskim primarnim odredištima po prijuštivim cijenama, kao i europske turiste da uživaju u predivnoj dalmatinskoj obali, ili srcolikom Istarskom poluotoku.

Karte su u prodaji za letove prema svim destinacijama te ih od sad možete pronaći na  easyJet.com,  na easyJet mobilnoj aplikaciji i putem globalnih distribucijskih sistema..

 

Grad prema početak letenja tjedne frekvencije
Dubrovnik London Southend 28. srpanj 2018. 2 (utorak, subota)
Venice 26 srpanj 2018. 3 (utorak, četvrtak, subota)
Pula Basel 26 srpanj 2018. 2 (utorak, subota)
Liverpool 29 srpanj 2018. 2 (srijeda, nedjelja)
London Southend 28 srpanj 2018. 2 (utorak, nedjelja)
Milano Malpensa 25 srpanj 2018. 3 (ponedjeljak, srijeda, petak)
Zadar Berlin Schönefeld 27 srpanj 2018. 2 (srijeda, subota)

 

Zrakoplovna kompanija prevezla je rekordan broj putnika do i iz Hrvatske u posljednjih dvanaest mjeseci, odnosno više od 910.000 putnika, što predstavlja povećanje od 35% u odnosu na prethodnu godinu. easyJet sada spaja Hrvatsku s šest europskih zemalja i preko 23 destinacije širom Europe, uključujući Amsterdam, Genevu i Paris-Orly.

Ali Gayward, UK Country Manager za easyJet rekao je:

“Vrlo smo uzbuđeni što ćemo iduće godine pokrenuti sedam novih ruta iz Hrvatske, nudeći preko milijun mjesta na prodaju  tijekom 2018. godine prema i iz Hrvatske. Očekujemo rekordno ljeto sljedeće godine, s više od 3.100 letova i više od 540.000 mjesta koje nudimo na prodaju do i iz Hrvatske u srpnju i kolovozu 2018. Od našeg prvog leta u Hrvatsku 2009. godine, easyJet je prevezao više od 3,8 milijuna klijenata, podupirući sve veću hrvatsku turističku industriju.

S preko 46 ruta iz Hrvatske, easyJet se obvezao da će putovanje biti lako i pristupačno za naše hrvatske kupce nudeći im široku povezanost s glavnim europskim gradovima, bilo da se radi o poslovnom putu, tzv. city break putovanju ili posjetu prijateljima i rođacima.”

O easyJetu

easyJet je vodeća europska zrakoplovna tvrtka koja nudi jedinstvenu i dobitnu kombinaciju najbolje mreže ruta, koje povezuju europske primarne zračne luke s visokom vrijednošću za cijenu i prijateljskom uslugom.

easyJet leti na više od najpopularnijih europskih ruta od bilo koje druge zrakoplovne tvrtke. easyJet godišnje preveze preko 78 milijuna putnika, od čega više od 12 milijuna putuje na posao. easyJet leti sa flotom od preko 279 zrakoplova na više od 880 ruta preko 140 zračnih luka u 31 državu. Više od 300 milijuna Europljana živi u roku od jednog sata vožnje od zračne luke easyJet.

easyJet nastoji biti dobar korporativni građanin, zapošljavajući ljude na lokalnim ugovorima u sedam zemalja diljem Europe, u skladu s nacionalnim zakonima i prepoznavanjem njihovih sindikata. Zrakoplovna mreža podupire niz lokalnih dobrotvornih organizacija i također ima korporativno partnerstvo s UNICEF-om koja je prikupila više od 10 milijuna funti za najranjiviju djecu od kada je osnovana 2012. godine.

Zrakoplovna tvrtka ozbiljno shvaća održivost. easyJet ulaže u najnoviju tehnologiju, djeluje učinkovito i ispunjava većinu svojih sjedala, što znači da easyJet troši manje ugljika po putniku  za 22% od putnika u tradicionalnim aviokompanijama, s istim zrakoplovom na istoj ruti.

Inovacija je u easyJetovoj DNK – od našeg lansiranja prije više od 20 godina, kada smo promijenili način na koji ljudi lete, do današnjih dana gdje vodimo industriju po digitalnom, web-inženjerskom i inovativnom pristupu, kako bi putnicima bili pristupačniji.